![]() שלום נוסח הרב משה בן מימון חלק ראשון.
"מלבד עבודתו בחצר המלך, העניק הרמב"ם מזור להמונים שצבאו על דלתותיו, יהודים ונכרים כאחד. המשורר הערבי אל-סעיד אבן סינא אלמולך כתב עליו: "אם יש לך ספק כלשהו בדבר מה (מן הקוראן) שהורד אליך שאל את (בני ישראל) שקיבלו ולמדו את הספר לפניך." (סורה 10 פסוק 94). "השיטה שאומצה על ידי הרמב"ם בטיפוליו המקצועיים הייתה להתחיל עם טיפול פשוט, תוך שהוא משתדל לרפא על ידי תוכנית תזונה שנקבעה עוד לפני מתן תרופות. במכתב שמיען לתלמידו החביב יוסף אבן שמעון, שלמענו חיבר את מורה נבוכים, כותב הרמב"ם: "הנך יודע כמה קשה המקצוע הזה עבור מי שפועל במדויק ולפי המצפון, ועבור מי שקובע רק את אשר הוא יכול לתמוך בטיעון או בסמכות". במכתב נוסף, שהופנה אל שמואל אבן תיבון, הוא מתאר את תפקידו המקצועי המפרך, שמעסיק אותו כל היום ולעתים קרובות בחלק גדול של הלילה." WIKIPEDIA. בספר ישעיהו כתוב: בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיוּ חָמֵשׁ עָרִים בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם, מְדַבְּרוֹת שְׂפַת כְּנַעַן, וְנִשְׁבָּעוֹת, לַיהוָה צְבָאוֹת: עִיר הַהֶרֶס, יֵאָמֵר לְאֶחָת. בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה מִזְבֵּחַ לַיהוָה, בְּתוֹךְ, אֶרֶץ מִצְרָיִם; וּמַצֵּבָה אֵצֶל-גְּבוּלָהּ, לַיהוָה. וְהָיָה לְאוֹת וּלְעֵד לַיהוָה צְבָאוֹת, בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם: כִּי-יִצְעֲקוּ אֶל-יְהוָה מִפְּנֵי לֹחֲצִים, וְיִשְׁלַח לָהֶם מוֹשִׁיעַ וָרָב וְהִצִּילָם. וְנוֹדַע יְהוָה לְמִצְרַיִם, וְיָדְעוּ מִצְרַיִם אֶת-יְהוָה בַּיּוֹם הַהוּא; וְעָבְדוּ זֶבַח וּמִנְחָה, וְנָדְרוּ-נֵדֶר לַיהוָה וְשִׁלֵּמוּ. וְנָגַף יְהוָה אֶת-מִצְרַיִם, נָגֹף וְרָפוֹא; וְשָׁבוּ, עַד-יְהוָה, וְנֶעְתַּר לָהֶם, וּרְפָאָם. "אלו הישמעאלים אינם עובדי עבודה זרה כלל, וכבר נכרתה מפיהם ומלבם. והם מייחדים לאל יתעלה ייחוד כראוי…" (תשובות הרמב"ם, פריימן, הוצאת "מקיצי נרדמים", התרצ"ד, סימן שסט)" WIKIPEDIA. בַּיּוֹם הַהוּא יָסִיר אֲדֹנָי, אֵת תִּפְאֶרֶת הָעֲכָסִים וְהַשְּׁבִיסִים–וְהַשַּׂהֲרֹנִים. הַנְּטִפוֹת וְהַשֵּׁירוֹת, וְהָרְעָלוֹת. הַפְּאֵרִים וְהַצְּעָדוֹת וְהַקִּשֻּׁרִים, וּבָתֵּי הַנֶּפֶשׁ וְהַלְּחָשִׁים. ישעיהו.
אָלָה, פִּיהוּ מָלֵא–וּמִרְמוֹת וָתֹךְ; תַּחַת לְשׁוֹנוֹ, עָמָל וָאָוֶן. אני טוענת שהרעלה במקורה נועדה למנוע טחינת פני עניות. כשעשירה מבקשת לטחון פני עניה ולשים את הטחינה על פני העשירה ולהפך. נִצָּב לָרִיב, יְהוָה; וְעֹמֵד, לָדִין עַמִּים. יְהוָה בְּמִשְׁפָּט יָבוֹא, עִם-זִקְנֵי עַמּוֹ וְשָׂרָיו; וְאַתֶּם בִּעַרְתֶּם הַכֶּרֶם, גְּזֵלַת הֶעָנִי בְּבָתֵּיכֶם. מלכם (מַה-לָּכֶם) תְּדַכְּאוּ עַמִּי, וּפְנֵי עֲנִיִּים תִּטְחָנוּ: נְאֻם-אֲדֹנָי יְהוִה, צְבָאוֹת. ישעיהו. הרעלה היא לא טיפול מהשורש לטחינת פני עניים, חשוב לעקור את המחלה מהשורש, כפי שהציעה היועצת הנחמדה מחנות התרופות מהבריאה בכיכר בוויצמן. זו הקרובה לחנות ה- ICE CREAM.
לתוכנית הכנסתי גם מוסיקה שאינה JAZZ אך מאוד נכונה להשמיע ביחד עם מוסיקת JAZZ ולא פוגמת באווירה ה- JAZZIT . חולה בעיני הדבר לשים רחוב על שם יאנוש קורצ'אק במקומות הגר ביפו, ולומר להם להנמיך את קול המואזין לאחר שאשכנזים החלו לגור שם. תסכימו עימי שמשוגע הדבר לשים שם של אדם שמת כתוצאה מגזענות במקום ששימת שמו היא תולדה של אנטישמיות כלפי הגרים, תושבי המקום. תזכרו שהמוסלמים היו לרוב טובים ליהודים בגלות של לפני הגעת העם היהודי לארצו בעת הזו, אתה לא יכול להשוות בין מוסלמים לבין ארופה בעת הגלות. אתם לא מעריכים את היחס הטוב של המוסלמים ליהודים יען כי אתם שונאים גם יהודים שבאו מארצות האיסלאם לארץ ישראל.
פרעה הראשון שידע את יוסף השכיל לתת לעם ישראל את ארץ גושן. הפלישה של האשכנזים זה כמו שהפרעונים היו פולשים לארץ גושן.. גם מהבחינה הזאת חשוב לזכור שגר היינו בארץ מצרים. תגיד שהם מכרו ברצון, אני טוענת שהעוני שלהם גרם לרצון אם היה רצון כזה. בסוף השיחה המוסלמית ואני, היהודיה, הסכמנו שמרכז פרס אינו מרכז לשלום. אותו הדבר עם פינוי גבעת עמל שפינו יהודים מזרחים ואותו הדבר בנווה צדק שעשו שם "REMONT".. אסביר זאת שוב, לא כל אדם שהגיע מארופה הוא אשכנזי, יש יהודים שבאו מארופה כמו בגין כמו רבין, כמו בן גוריון, ויש אשכנזים שבאו מארופה, כמו פרס, כמו TZAHI HANEGBI כמו BENNET כמו דרוקמן.
. |
.